Könyvkiadás

Kirándulás a könyvkiadás világába

Az angol Bruce Chatwin és az Álomösvény még az egyetemi években volt tananyag a bölcsészkaron. Azonnal megfogott az éles szemű író szabatos, humoros, fanyar, olykor filozofikus stílusa, és a műveiből áradó tömény – mégis olvasmányos formába öntött – kultúra. Boldogan raktároztam el akkor a maradandó élményt, amelyet nyújtott.

Jó tizenöt évvel később, több könyvfordítással a hátam mögött, felvetődött bennem, hogy talán nemcsak én, de az idő is megérett arra, hogy megfelelő módon tolmácsolhassam Chatwin remekbe szabott sorait a magyar olvasóknak. Meglepve láttam ugyanis, hogy magyarul még nem jelent meg.

Ekkor döntöttem el, hogy belevágok: az eddigiekkel szemben nem egyszerűen csak lefordítani fogom, hanem én magam leszek a könyv kiadója is! Az elgondolást tett követte. Korábbi munkáimnak köszönhetően megkaptam a jogot, hogy Chatwin magyarországi “hangja” lehessek. A rengeteg munka eredményeként immár a magyar olvasók is kézbe vehetik ezt a páratlan művet. Többet is megtudhat Chawtin egyedülálló könyvéről, az Álomösvényről, ha ellátogat a www.alomosveny.hu honlapra.